keskiviikko 23. marraskuuta 2011

lunta odotellessa

Auto sai vihdoin tänään upouudet talvirenkaat alleen. Vähän on hirvittänyt josko talvi olisi tullut sunnuntaina, mitenkä olisi käynyt... Mutta 'onneksi' siis sääennuste oli väärässä.

Maanantaina otin kuitenkin varman päälle (kesärenkaat ovat todella huonot) ja käytimme julkista liikennettä muskariin mennessä ja tullessa. Meno matka sujui hyvin. Kävelimme muutaman kilometrin päähän asemalle, sillä siihen aikaan meiltä ei busseja mene, ja hyppäsimme bussiin, joka vei meidät muskarin oven eteen.

Olemme käyneet koko syksyn maanantaisin englannin kielisessä muskarissa - minä pitämässä englantiin virkeänä, Jii toivottavasti jotain ymmärtäen. On tosin tykännyt kovasti siellä käydä, ymmärsi tai ei. Osallistuminen palkittiin nyt viimeisellä kerralla diplomilla. Oli muuten kovin ylpeä paperista, vaikkei taida tietää mikä se edes on :)

Kävelimme pysäkille ja bussi sattuukin tulemaan melkein samantien. Pysähtyi pysäkille, kuski avasi etuoven, päästi miehen sisään ja sulki etuoven. Ei avannut siis keskiovea, jonka edessä seisoin vaunujen kanssa. Koputin oveen, ei tehoa. Kävelin etuovelle ja koputin siihen. Kuski ei avaa ovea vaan näyttää kättään, jossa on kaksi sormea pystyssä. Näinhän minä, että kyydissä oli kahdet vaunut, mutta suuren tilan vuoksi sinne olisi kolmannetkin sopineet. Lähdin raivoissani kävelemään muutaman kilometrin päähän, jossa on enemmän bussivaihtoehtoja.

Hypätessäni päättäriltä kyytiin, sain olla yksin vaunuineni pitkän matkaa. Melkein jo perillä kyytiin nousi äiti ja isä, joilla oli molemmilla lapset vaunuissa. Kuski päästi heidät (tietenkin) kyytiin. Tila oli saman kokoinen kuin siinä, johon minä en sopinut...

Voitte arvata, että palaute sähköposti lähti savuna eteenpäin.

Kesärenkaat muuten pakattiin tänään varastoon. Ensin se piti tyhjentää kaikesta turhasta (takakontillinen tavaraa sorttiasemalle) ja kaivaa kolme vuotta siellä lojuneet talvitamineet esiin. Laatikoista löytyi muutama vähemmän miellyttävä yllätys (ei, ei hiiriä). Yksi takki oli läpi homeessa, samoin yhdet kengät, huopikkaista home lähtenee harjaamalla. Ja toppahousut olivat kutistuneet vyötäröltä.

Olemme siis valmiita talveen ja lumeen.

1 kommentti:

  1. Se on just huono noissa toppahousuissa, kun ne tuppaa aina varastossa kutistumaan..mikähän siinä on??

    VastaaPoista