tiistai 1. marraskuuta 2011

lapsi, lapsia

Olen saanut päätöksen tehtyä, enkä aiemmista aatoksista huolimatta ole aloittamassa työntekoa vielä tammikuussa. Jii täyttää maagiset kolme vuotta vasta toukokuussa, joten sinne asti on aikaa sekä etsiä työpaikkaa että miettiä minne sitä tahtoisi. Toki toinen lapsukainenkin olisi tervetullut, sekin osaltaan antaisi lisäaikaa tuumailla, mitä minusta isona tulisi.

Työpaikastani pienen päiväkodin opena jouduin luopumaan ennen Ranskaan muuttoa. Vuorotteluvapaata, virkavapaata tms ei ollut tarjolla, joten irtisanouduin, tietäen minulle löytyvän paikan sieltä, jos palata haluaisin. Ja niin olisi löytynytkin. Tammikuun alusta olisi alkanut äitiyslomansijaisuus samassa ryhmässä, josta lähdin (toki kaikki lapsukaiset ovat kasvaneet ja siirtyneet isompiin). Pitkään pähkäilin siis päätöstä ja yritin miettiä haluaisinko olla oman lapseni tätinä (vaikken kysynytkään olisiko paikkaa edes avoinna Jiille :) Enkä siis halunnut, ainakaan vielä.

Päätös tuntui entistä oikeammalta, kaikilta kanteilta, eilen illalla, lopenuupuneena, nenä valuen ja kaktus kurkussa, kun yritin pihistä Kummityttöä ja Jiitä hiljemmaksi, olemaan juoksematta jne. Kummityttö ( 3v ) nimittäin tuli torstaina hoitoon ja lähtee (vasta) tänään. Ja vaikka meillä on ollut todella mukavaa, vaikka lapset ovat nauttineet toistensa seurasta ja vaikka eivät olekaan tapelleet, tuntuu että oma 'ammatillinen tatsi' on kadonnut.

Jo kahden lapsen kanssa olen helisemässä ja uuvuksissa, puhumattakaan kahdestatoista. Toisaalta tiedostan myös sen, että on erilaista olla töissä ja päästää lapset kotiin kahdeksan tunnin jälkeen, kun olla niiden kanssa vuorokaudet läpeensä. No, miten tämä sitten helpottuisi, jos minulla olisi kaksi lasta? Tuskin helpottuisi, mutta olisi erilaista kun ikäeroa olisi enemmän ja molemmat olisi kasvaneet meidän talon tavoille :)

Siis, nenäliinoja, haikaroita ja tulevaisuuden neuvoja vastaanotetaan.

5 kommenttia:

  1. Ai sie oot tarhatäti. :) Sit sulla tosiaan on kokemuksen rintaääni aiheesta pienten lasten päivähoito! :D

    Toinen lapsi olis ihan kiva, mutta tosiaan, se vaatii hirveesti voimia! Mä en oo varma, kestäiskö mun pää sitä ikinä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä päätös, töitä kyllä ehtii tehdä, mutta lapsi on tuon ikäinen vain kerran!
    En usko että oman lapsen kanssa voi koskaan olla kovin ammatillinen ja niin sen kyllä pitää ollakin. Minulle ei tuota ongelmia pitää järjestyksessä isoakaan ryhmää päiväkotilapsia, mutta omien kanssa olen välillä ihan helisemässä, omiinsa sitä suhtautuu niin erilailla ja tunteella.

    Useimmiten ajattelen että kyllähän kaksi menee helposti siinä missä yksikin (näin 3,5kk:n rautaisella kokemuksella kahden lapsen äitiydestä ;)), sitten on taas hetkiä, että tuntuu etten millään ehdi ja riitä näille molemmille, huoh!

    VastaaPoista
  3. Olen ollut väöhän laiska kulkemaan blogikierroksilla, mutta nyt korjaan tapani. Tulen lukemaan paremmalla ajalla tämän uuden blogisi jutut kertaheitolla, ja sitten teen parannuksen ja aktivoidun muutenkin :)

    VastaaPoista
  4. jooo!
    haikara on hyvä juttu, kannatan (tullee siis uusi ensiluutatilaus...?)

    VastaaPoista
  5. Ofelia, kyllä ja nimenomaan se rintaääni :)

    Mari, ne omat kun osaavat kaivaa juuri siitä herkimmästä kohtaa..

    Hanni, sen verran kiirettä pitää, ettet eväitä tarvitse kolutaksesi nämä muutamat hassut jutut läpi.

    Liskis, jeh.

    VastaaPoista