maanantai 26. syyskuuta 2011

pihahommia

Olemme olleet kotona kolme viikkoa. Ystäväni tiedusteli joko on jotain mitä Patonkimaasta kaipaan. Mietin hetken (sillä toistaiseksihan tämä on kuin lomailua: kaupassa ostaa kaikkea herkkua, mistä on ollut liian kauan paitsi, innolla järjestelee hyllyjä uuteen uskoon, tapaa ystäviä ja katselee uusia, ympärille nousseita rakennuksia sekä tuotteita kaupassa ihmeissään jne.), mutta vastaus oli kuitekin aika helppo: taivasta. Patonkimaassa oli hyvin harvoin taivas pilvessä, tai pilviä ylipäänsä näkyvillä. Yleensä taivas oli täysin kirkas ja sininen. Ja ihan eri sininen kuin täällä pohjolassa. Paljon syvempi ja tummempi sininen.

Onneksi satun olemaan neljän vuodenaijan ihminen, sillä muuten saattaisi ahdistaa. Nautin syksystä, sen kirpeistä ilmoista, upean värisistä puista sekä putoilevista lehdistä, jopa sateesta (joskaan ei ihan joka päivä tarvitsisi sataa..) Nyt vihdoin kun laatikot on purettu, oli aika siirtyä ulkotöiden kimppuun.

Eilen yritin saada ruohonleikkuria käyntiin, turhaan. Tiedän tekeväni kaiken oikein, jostain syystä en vaan saa sähköjohtoa kiinni. (Tämä on tapahtunut aiemminkin.) Yritin taloyhtiön koneillakin, mutta bensakonetta en jaksa vetää käyntiin (se on älyttömän tiukka!) enkä akkukäyttöistä osaa käyttää. Aa lähti reissuun, joten miehistä apua ei ole saatavilla. Ärsyttävää tuntea itsensä ihan tumpeloksi näinkin yksinkertaisen asian tiimoilla. No, otin käteeni oksasakset ja leikkasin villiintyneet marja-aroniat. Kaksi tuntia hommia ja kädet rakoilla. Mutta onpahan hyvä mieli.

Nyt siirryn, hyvällä omallatunnolla kaiken puurtamisen jälkeen, karpalo-kinuski jäätelön kimppuun. Onneksi Ainoja ei ole tuhatta eri makua..

4 kommenttia:

  1. Voih, karpalo-kinuski Aino on parhautta.

    Tervetuloa takaisin neljän vuodenajan maahan! :)

    VastaaPoista
  2. kaipa sentään keräsit aronian marjat talteen? tulee ihanaa mehua, hilloa, hyytelöä, marmelaadia, viintä...

    tervetuloa kotiin!

    VastaaPoista
  3. Neo, kiitos. Oli juu aikasta hyvää. Tosin suklaatakin voi ostaa toisen kerran :)

    liskis, en ottanut marjoja talteen, sillä mitenkään ei riitä tarmo niiden käsittelyyn. Mehua on kehuttu, josko sitten ensi vuonna.. Näin rastaatkin ovat onnellisempia.

    VastaaPoista
  4. Onhan se toisaalta kivaa kun on neljä vuodenaikaa, mutta jos totta puhutaan niin talvi on aivan kamalan pitkä ja kesä hyvin lyhyt. Pimeys on väsyttävää, ja ulkona on rumaa kun lehdet ovat tippuneet ja tihuuttaa kylmää vettä kunnes tulee kylmempää ja alkaa tulla sitä lunta..ja parina viime talvena sitä onkin sitten tullut ihan tarpeeksi, ainakin Etelä-Suomessa rannikolla. Pimeys tulee aikaisin ja vain päivällä voi aurinkovalo pilkahtaa työpaikan ikkunasta ja kun kotiin pääsee hämärä on jo iskenyt.. Korulauseita ovat ne ihanat neljä vuodenaikaa.. todellisuus on toista. Terv. nimim. "talven kylmyydestä tarpeeksi saanut ja niistä ihanasta neljästä vuodenajasta". Luulen että Ranskan ilmasto sopisi hyvin minulle tai jonkun muun Eteläisen-Euroopan maan. Nyt olen Singaporessa jossa vuodenajoista ei ole tietoakaan :)

    VastaaPoista